Известие

Collapse
No announcement yet.

Боксер 1.3 или 1.6 ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от rijko Покажи съобщение
    За градско на газ 1.3 боксер е по добре от 1.6 боксер.
    Но за градско на газ по добър двигател на 145/6 е 1.4тс ако се кара разумно. А под разумно разбирам плавно ускорение и така нататака. Защото ако се ръчка цялата гама ТС харчи доста 12-15 газ но пък 1.6 боксера харчи на час карана 10-12 газ няма значение от оборотите. Но малкия 1.3 боксер е по издръжлив и по мое мнение по рядко промива лагери. Всички боксер двигатели на алфа когато се ползват за градско и по точно малки дистанций 2-3км и спираш. Вкарват бензин в маслото и ако не го подменяш на 4-5 хиляди километра изклопват. И да обупща ако е боксер да е 1.7 16V . Ако е TS да е 2.0.

Т.S. Алфите са със 40% по скъпи за подръжка.
    Райко, ролките са ми между 8-18 лева. Двата ремъка са 9-13 лева бройката. Филтър 4-14 лева. 4 литра масло, свещи за 10-20 лева и си готов за 10-20 000км.
    Сравни с ТС и ще видиш , че разликата е едно към десет.
    Да караш боксер на бензин в ежедневието си е чиста проба тъпотия. Точно това му е хубавото, че търпи обикновена газова уредба, като мощността не пада значително.
    1.7 16V не е панацея.
    Скъп както за потдръжане, така и за каране. Под 4 000 оборота дори и 1.5 го къса.
    Това означава, че е мотор за юркане, а не за ежедневна употреба.
    Кое е по-доброто : боксер или ТС е решено отдавна.
    След 145/6 боксер не съм видял да се слага на Алфа.
    Просто боксера е за хора с по-малки възможности и маниаци като мене.
    Иначе съм съгласен!
    Качваш се , пробваш и каквото ти пасне.
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

точно,а и баш 1,4тс е най-кофти варианта. само дебитомера му струва колкото цял боксер двигател барабар със скоростите и ел инсталацията като ще е тс 1,6 е по-приемливо.
      точка

Comment

Working...
      X